Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie

Heeft u moeite met inslapen of doorslapen, of wordt u te vroeg wakker? Staat u vaak vermoeid op, ligt u ’s nachts vaak te piekeren? U bent niet alleen! Naar schatting hebben in Nederland 4 miljoen mensen last van slapeloosheid. De dag beïnvloedt de nachtrust en een slechte nacht heeft invloed op uw dag. Een slaapprobleem is daardoor een 24-uursprobleem. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 

Wat is slaaploosheid?
Bij slaaploosheid (ook wel ‘insomnia’ genoemd) heeft iemand moeite om in slaap te vallen of door te slapen. 25-35% van de Nederlandse bevolking kampt regelmatig met slaapproblemen. Meestal is slapeloosheid een tijdelijk bijverschijnsel van stress of een ingrijpende emotionele gebeurtenis in iemands leven.

 

Slaapoefentherapie
– Vermoeidheidsklachten overdag
– Moeite met in slaap vallen
– U wordt ’s nachts vaak wakker en kunt moeilijk doorslapen
– U bent overdag prikkelbaar en/of u heeft geheugen-/ concentratieproblemen
– U slaapt gemiddeld korter dan 5 uur per nacht
Herkent u één of meerdere symptomen, neem dan contact op met ons.

Samen met de oefentherapeut zoekt u naar de oorzaak van u slaapklachten op biologisch, psychologisch en sociaal vlak. Uw dag en uw nacht nemen we in onze 24-uursaanpak onder de loep. We doorbreken vicieuze cirkels waarin u bent terechtgekomen bij slaapproblematiek. Zodra u weet wat de knelpunten zijn van een slechte nachtrust, gaan we aan de slag met oefeningen om weer lekkerder in bed te liggen en grip te krijgen op uw piekerstand.