Rugklachten

Rugklachten

Wist u dat 80% van de mensen wel eens kampt met rugpijn?

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. De rug is een zwakke plek in het menselijk lichaam. Die moet ongeveer 2/3 van het lichaamsgewicht dragen. De meest voorkomende oorzaken van lage rugklachten zijn het overbelasten van de spieren of een ongunstige houding. Ga maar eens na wat u doet wanneer u last van uw rug heeft. Bij een pijnlijke of stijve rug gaat u op een andere manier bewegen en functioneren.

Oefentherapie Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie die de mens in zijn totaliteit benadert. We focussen ons niet alleen op de rugklachten, maar kijken ook naar omliggende factoren. Pijn kan een negatieve invloed hebben op verschillende aspecten. Dit kan zijn op uw ademhaling, concentratievermogen, slaap en stemming. Hierdoor ontstaat het gevaar dat u in een vicieuze cirkel belandt. In onze praktijk leert u een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen.

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan de balans tussen spanning en ontspanning en wordt het lichaam weer in een goede conditie gebracht. Dit wordt gedaan door middel van oefeningen, maar ook door bewustwording te creëren. De rug wordt sterker en de kans op overbelasting neemt af. Bij iedere klacht geldt dat de therapeut een advies op maat geeft. Niemand is immers gelijk. Dit houdt in dat we kijken naar uw persoonlijke situatie, activiteiten en manier van omgaan met de klachten. Door de adviezen toe te passen in het dagelijks leven, leert u gezonder te bewegen. En dat kan klachten op den duur weer voorkomen.

Om u meer inzicht in uw eigen houding en voorkeuren te geven, bieden wij in januari, februari en maart 2019 een GRATIS houdingscheck aan van 15 minuten. Tijdens de check staat kort de klacht centraal, gevolgd door een observatie van uw houding. Tevens kunnen we adviseren voor een eventueel behandeltraject.

Reserveer vrijblijvend een plek door te bellen 06 – 3643 2494 of te mailen: mail@oefentherapiegieten.nl