Werkplek

Werkplek

Oefentherapie op je werkplek

Na een uitgeruste vakantie begint het werken weer. We moeten er allemaal aan geloven. De één heeft er zin in en de ander ziet ertegenop. In de vakantie heb je vaak de rust en afstand om je werkplek eens te onderwerpen aan een evaluatie. Misschien denk je wel: ‘Na de vakantie ga ik het echt anders doen’. Een goed begin om eens te kijken naar hoe je werkplek eruitziet.

In de praktijk merken we soms dat de praktijk niet altijd overeenkomt met de theorie. Zo was Sjors al een tijdje in behandeling voor rugklachten. Sjors is 53 jaar en moet voor zijn werk vaak overal en nergens naar toe. Hij bracht daardoor op een dag veel uren in de auto door. Na het verbeteren van zijn spierkracht, souplesse en houding namen de klachten in frequentie af. Sjors had steeds minder last van zijn rug, behalve… met het autorijden. Samen hebben we gekeken hoe hij zijn houding in de auto kon aanpassen en of hij ook meer pauzes zou kunnen inlassen tijdens het autorijden om even de rug te strekken. Maar ook daardoor trad er geen verandering op in het autorijden. Het was een raadsel.

Die dag was Sjors mijn laatste patiënt. Omdat ik op tijd stond, liep ik vrijwel direct achter Sjors aan naar de parkeerplaats. Ik zag toevallig net dat hij de portemonnee uit het voorvakje van de auto nam en hoe hij deze aan de achterkant in zijn broekzak deed. En toen viel het kwartje…

Doordat Sjors in het verleden als vrachtwagenchauffeur had gewerkt, deed hij automatisch de portemonnee in zijn achterste broekzak, waardoor hij tijdens het autorijden helemaal scheef ging zitten. Na een uitleg over wat dit voor de stand van zijn rug betekende, was het euvel van de rugklachten tijdens en na het autorijden opgelost!

Herken jij dit bij jezelf? In de auto of op kantoor. Neem contact met ons op via mail@oefentherapiegieten.nl of bel voor een afspraak 06 – 3643 2494.